Milnutri. Porque
crescer&aprender
é nutrir e brincar.

Milnutri. Porque
crescer&aprender
é nutrir e brincar.

Referências
Bibliográficas

Milnutri Composto Lácteo

 

DHA: desenvolvimento visual e cognitivo/ crescer a aprender de forma saudável/ desenvolvimento imunológico

Referências:

Agostoni, C, et al. Complementary feeding: a commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2008;46(1):99-110.

Chatchatee P, Lee WS, Carrilho E. Effects of Growing-Up Milk Supplemented With Prebiotics and LCPUFAs on Infections in Young Children. JPGN. 2014;58:428–37

Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.

Iron Deficiency Anaemia. Assessment, Prevention and Control. WHO, 2001.

Joint Health Claims Initiative to the Food Standards Agency. Final Technical Report. 2003;27-39

Joint Health Claims Initiative to the Food Standards Agency. Final Technical Report. 2003;27-39

Peters BSEP, Martini LA. Funções plenamente reconhecidas de nutrientes: vitamina D. ILSI, 2008.

Pizarro F, e col. Iron Absorption from Two Milk Formulas Fortified with Iron Sulfate Stabilized with Maltodrextrin and Citric Acid. Nutrients. 2015; 7:8952-8959.

SNE health claims positively assessed by EFSA, 2014.

Suthutvoravut U et al. Composition of Follow-Up Formula for Young Children Aged 12-36 Months: Recommendations of an International Expert Group Coordinated by the Nutrition Association of Thailand and the Early Nutrition Academy. Ann Nutr Metab. 2015;67(2):119-32.

Wopereis H, Oozen R, Knipping K, Belzer C & Knol J. The first Thousand days – intestinal microbiology of early life: establishing a symbiosis. Pediatr Allergy Immunol 2014

 

 

Milnutri é a melhor escolha para uma alimentação saudável na infância/ adaptado para infância

Referências:

  1. Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria realizado em julho/2017
  2. Iron Deficiency Anaemia. Assessment, Prevention and Control. WHO, 2001.
  3. Peters BSEP, Martini LA. Funções plenamente reconhecidas de nutrientes: vitamina D. ILSI, 2008.

11.Pizarro F, e col. Iron Absorption from Two Milk Formulas Fortified with Iron Sulfate Stabilized with Maltodrextrin and Citric Acid. Nutrients. 2015; 7:8952-8959.

  1. Joint Health Claims Initiative to the Food Standards Agency. Final Technical Report. 2003;27-39
  2. Akkermans MD, et al. Iron and Vitamin D Deficiency in Healthy Young Children in Western Europe Despite Current Nutritional Recommendations. JPGN, 2016.
  3. Eussen SRBM, et al. Theoretical Impact of Replacing Whole Cow’s Milk by Young-Child Formula on Nutrient Intakes of UK Young Children: Results of a Simulation Study. Annals of Nutrition and Metabolism, 2015.

4.Vieux F, et al.Role of Young Child Formulae and Supplements to Ensure Nutritional Adequacy in U.K Young children. Nutrients MPDI,2016.

  1. Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em Dezembro de 2016.
  2. SNE health claims positively assessed by EFSA, 2014.
  3. Agostoni, C, et al. Complementary feeding: a commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2008;46(1):99-110.
  4. Chatchatee P, Lee WS, Carrilho E. Effects of Growing-Up Milk Supplemented With Prebiotics and LCPUFAs on Infections in Young Children. JPGN. 2014;58:428–37
  5. Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.

 

Maior quantidade de ômega 3 da categoria / Maior teor de ferro da categoria

Referências:

Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria realizado em janeiro/2017

 

Milnutri é líder em recomendação pelos médicos/pediatras

Referências:

HCP Tracker, 2016

 

Ferro: desenvolvimento físico

Referências:

  1. Iron Deficiency Anaemia. Assessment, Prevention and Control. WHO, 2001.
  2. Pizarro F, e col. Iron Absorption from Two Milk Formulas Fortified with Iron Sulfate Stabilized with Maltodrextrin and Citric Acid. Nutrients. 2015; 7:8952-8959.
  3. Akkermans MD, et al. Iron and Vitamin D Deficiency in Healthy Young Children in Western Europe Despite Current Nutritional Recommendations. JPGN, 2016.
  4. Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.
  5. Fisberg M et.al Ferro. ILSI Brasil- International Life Sciences Institute do Brasil, 2008. Série de publicações ILSI Brasil: funções plenamente reconhecidas de nutrientes; n.3

 

Milnutri Soja

 

Milnutri Soja é o único criado para contribuir com as necessidades da infância/único da categoria desenvolvido para a infância

Referências:

1.Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em julho/2017.

  1. Suthutvoravult U et al. Composition of Follow-Up Formula for Young Children Aged 12-36 MOnths: Recommendations ofv an International ExpertGroup Coordinated by the nutrition Association of Thailandand the  Early Life Nutrition Academy. Ann Nutr Metab. 2015; 67 (2):119-32

 

 

Milnutri Cereais

 

O lanchinho saudável/ uma opção saudável/ mais saudável

Referências:

Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em janeiro de 2017.

Estudo Nutriplanet Danone Early Life Nutrition. Revisão sistemática da literatura científica sobre o contexto alimentar e nutricional de gestantes, lactantes, lactentes e primeira infância, 2012.

Hauner H et al. Evidence-Based Guideline of the German Nutrition Society: Carbohydrate Intake and Prevention of Nutrition-Related Diseases. Ann Nutr Metab 2012;60(suppl 1):1–58

Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.

Institute of Medicine. Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes. National Academic Press, Washington D.C., 1999-2001.

Padovani RM, Amaya-Farfan J, Colugnati FAB, et al. Dietary reference intakes: aplicabilidade das tabelas em estudos nutricionais. Rev Nutr Campinas 2006;19(6):741-60.

Sociedade Brasileira de Pediatria. Manual de orientação para a alimentação do lactente, do pré-escolar, do escolar, do adolescente e na escola/Sociedade Brasileira de Pediatria. Departamento de Nutrologia, 3ª. ed. Rio de Janeiro, RJ: SBP, 2012. 148 p.

Sociedade Brasileira de Pediatria. Manual de orientação: alimentação do lactente ao adolescente, alimentação na escola, alimentação saudável e vínculo mãe-filho, alimentação

Weffort et al. Manual do lanche saudável. São Paulo: Sociedade Brasileira de Pediatria. Departamento Científico de Nutrologia, 2011.

WHO (World Health Organization). Guideline: sugars intake for adults and children, 2015.

 

Um pratinho oferece mais de 50% das vitaminas e minerais

Referências:

Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em janeiro de 2017.

Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.

Institute of Medicine. Dietary references intake for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon,  Vanadium, and Zinc. Panel on micronutrients, Subcommittes on Upper Reference Levels of Nutrients and of interpretation and use of Dietary Reference Intakes, and the Standing Committee on the Scientific Evaluation of Dietary Reference Intakes. National Academy Press. Washington, D.C. 2001

 

Único com zero sódio no produto em pó / opção com zero adição de açúcares

Referências:

Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria realizado em janeiro/2017

 

Consumo excessivo de açúcares/problemas de peso/ consumo excessivo de açúcares no lanchinhos/menos açúcar é melhor/ consequências consumo excessivo de açúcares

Referências:

Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em Dezembro de 2016.

Estudo Nutriplanet Danone Early Life Nutrition. Revisão sistemática da literatura científica sobre o contexto alimentar e nutricional de gestantes, lactantes, lactentes e primeira infância, 2012.

Hauner H et al. Evidence-Based Guideline of the German Nutrition Society: Carbohydrate Intake and Prevention of Nutrition-Related Diseases. Ann Nutr Metab 2012;60(suppl 1):1–58

Kuhnle GGC et al. Association between sucrose intake and risk of overweight and obesity in a prospective sub-cohort of the European Prospective Investigation into Cancer in Norfolk (EPIC-Norfolk). Public Health Nutrition: 18(15), 2815–2824.

Malik VS et al. Sugar-sweetened beverages and weight gain in children and adults: a systematic review and meta-analysis. Am J Clin Nutr 2013;98:1084–102.

Morenga LT et al. Dietary sugars and body weight: systematic review and meta-analyses of randomised controlled trials and cohort studies. BMJ 2012;345:e7492 doi: 10.1136/bmj.e7492

Sociedade Brasileira de Pediatria. Manual de orientação: alimentação do lactente ao adolescente, alimentação na escola, alimentação saudável e vínculo mãe-filho, alimentação saudável e prevenção de doenças, segurança alimentar. Departamento de Nutrologia. 3º Edição Revisada a Ampliada, 2012.

WHO (World Health Organization). Guideline: sugars intake for adults and children, 2015.

Com nutrientes que ajudam a crescer e aprender/vitaminas e minerais que ajudam a crescer e aprender

Referências:

  1. Sociedade Brasileira de Pediatria. Manual de orientação: alimentação do lactente ao adolescente, alimentação na escola, alimentação saudável e vínculo mãe-filho, alimentação saudável e prevenção de doenças, segurança alimentar. Departamento de Nutrologia. 3º Edição Revisada a Ampliada, 2012.
  2. Carter RC, Jacobson JL, Burden MJ. Iron Deficiency Anemia and Cognitive Function in Infancy. Pediatrics. 2010;(126):427-34.
  3. Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.
  4. Padovani RM, Amaya-Farfan J, Colugnati FAB, et al. Dietary reference intakes: aplicabilidade das tabelas em estudos nutricionais. Rev Nutr Campinas 2006;19(6):741-60.
  5. Fox MK, Devaney B, Reidy K, Razafindrakoto C, et al. Relationship between portion size and energy intake among infants and toddlers: evidence of self-regulation. J Am Diet Assoc. 2006;(106):S77-S83.
  6. Butte N, Cobb K, Dwyer J, et al. The start healthy feeding guidelines for infants and toddler. J Am Diet Assoc. 2004;104(3):442–54
  7. Agostoni C, Decsi T, Fewtrell M, et al. ESPGHAN Committe on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2008; 46(1):99-110.
  8. Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em janeiro de 2017.

 

Consumo inadequado de ferro

Referências:

Agostoni, C, et al. Complementary feeding: a commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2008;46(1): 99-110.

Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.

 

Ferro: aprendizado do seu filho

Referências:

Domellof M. Iron Requirements in Infancy. Ann Nutr Metab. 2011; 59: 59- 63.

Fisberg M et.al Ferro. ILSI Brasil- International Life Sciences Institute do Brasil, 2008.Série de publicações ILSI Brasil: funções plenamente reconhecidas de nutrientes; n.3

Walter T, De Andraca I, Chadud P, Perales CG. Iron deficiency anemia: adverse effects on infants psychomotor development. Pediatrics 1989;84:7-17.

 

Milnutri Cereal: 70% da necessidade diária de ferro

Referências:

Comparativo de tabela nutricional de produtos da mesma categoria no mercado realizada em janeiro de 2017.

Human Vitamin and Mineral Requirements. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Food and Nutrition Division FAO, 2001.

Institute of Medicine. Dietary references intake for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon,  Vanadium, and Zinc. Panel on micronutrients, Subcommittes on Upper Reference Levels of Nutrients and of interpretation and use of Dietary Reference Intakes, and the Standing Committee on the Scientific Evaluation of Dietary Reference Intakes. National Academy Press. Washington, D.C. 2001